Terugblik | Hoe bereiken we kwetsbare doelgroepen voor loopbaanbegeleiding in Nederland en Europa?

Terugblik | Hoe bereiken we kwetsbare doelgroepen voor loopbaanbegeleiding in Nederland en Europa?

Terugblik | Hoe bereiken we kwetsbare doelgroepen voor loopbaanbegeleiding in Nederland en Europa? 1900 900 Euroguidance


Terugblik | Hoe bereiken we kwetsbare doelgroepen voor loopbaanbegeleiding in Nederland en Europa?

21 september 2023

Op 21 september verzorgde Euroguidance Nederland het webinar Hoe bereiken we kwetsbare doelgroepen voor loopbaanbegeleiding in Nederland en Europa?

In de afgelopen jaren heeft Euroguidance Nederland twee verkenningen gedaan: allereerst wilden we in kaart brengen welke methodes en aanpakken andere Europese landen gebruiken om verschillende kwetsbare doelgroepen te bereiken voor loopbaanondersteuning, zodat we hier in Nederland van kunnen leren. Om te kunnen leren van andere landen is het van belang dat we weten wat de huidige situatie in Nederland is. Daarom hebben we een tweede verkenning gedaan met de focus op Nederland die voortbouwt op de Europese verkenning.

In dit webinar deelden we een aantal inzichten uit deze verkenningen. Een belangrijke vraag die naar boven kwam in beide verkenningen was: Is het zinvol om kwetsbare doelgroepen te definiëren voor beleid rondom loopbaanbegeleiding en leven lang ontwikkeling? Of sluit je daarmee mensen uit? Is het zinvol om een overkoepelende term als ‘kwetsbare doelgroepen’ gebruiken?

En als je kwetsbare doelgroepen zou willen definiëren, hoe zou je dat doen? We nodigden de deelnemers uit hierover na te denken en met elkaar in gesprek te gaan. Daarnaast deelden we een aantal praktijkvoorbeelden uit de verkenningen. We vroegen de deelnemers welke andere goede praktijkvoorbeelden zij kennen? En wat is de grootst mogelijk kleine stap die je kan doen om loopbaanbegeleiding voor ‘kwetsbare doelgroepen’ te verbeteren vanaf morgen? Wat heb je daarvoor nodig?

Wij vonden het inspirerend om te horen hoe loopbaanprofessionals over deze thema’s denken!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerd

  • Alles
  • Beleid
  • Berichten en blogs
  • Europese ontwikkelingen
  • Instrumenten en tools
  • Kennisbank
  • Nationale ontwikkelingen
Gefinancierd door de Europese Unie.

De hier geuite ideeën en meningen komen echter uitsluitend voor rekening van de auteur(s) en geven niet noodzakelijkerwijs die van de Europese Unie of het Europese Uitvoerende Agentschap onderwijs en cultuur (EACEA) weer. Noch de Europese Unie, noch het EACEA kan ervoor aansprakelijk worden gesteld.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.