Toolbox Career Development

Toolbox Career Development

Toolbox Career Development 1900 1267 Euroguidance


Toolbox Career Development

Het VSO-Project Vijana na Ajira, dat werd uitgevoerd in Zanzibar, heeft binnen het My World of Work-programma (MWoW) een toolbox ontwikkeld met twee belangrijke onderwerpen: Competence Based Education and Training (CBET) en Career Development.

Volunteers Services Oversee (VSO) hoopt dat deze toolbox leerkrachten, begeleiders, directeuren en managers helpt om zich goed voor te bereiden op het begeleiden van jongeren naar een beroepsopleiding en (zelfstandig) werk in sterke verbinding met de particuliere sector, de overheid en (beroeps)opleidingsinstituten.

CEBT-treeCompetence Based Education and Training

CBET is een benadering van onderwijzen en leren die vakmensen oplevert met vaardigheden die verenigbaar zijn met de internationale normen. Het MWoW-programma ontwikkelde een introductietraining over CBET en een CBET-boom als metafoor voor “Hoe jongeren te verbinden met beroepsopleiding en (zelf)werk?”.

career development vsoCareer Development

Career Development omvat meer dan 130 oefeningen die docenten en trainers in staat stellen om oefeningen te selecteren die passen bij de behoeften en het niveau van hun groep jongeren. Daarnaast is er een handleiding Training van Trainers (T-o-T) ontwikkeld om trainers en docenten van allerlei instellingen te helpen vertrouwd te raken met de inhoud en het faciliteren van deze oefeningen. Het programma over Career Development is ook beschikbaar in zes boekjes.

 

VSO stelt deze toolbox gratis ter beschikking, zodat iedereen de materialen kan kopiëren en aanpassen aan de eigen situatie.

Kijk hier voor meer informatie

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerd

  • Alles
  • Beleid
  • Berichten en blogs
  • Europese ontwikkelingen
  • Instrumenten en tools
  • Kennisbank
  • Nationale ontwikkelingen
Gefinancierd door de Europese Unie.

De hier geuite ideeën en meningen komen echter uitsluitend voor rekening van de auteur(s) en geven niet noodzakelijkerwijs die van de Europese Unie of het Europese Uitvoerende Agentschap onderwijs en cultuur (EACEA) weer. Noch de Europese Unie, noch het EACEA kan ervoor aansprakelijk worden gesteld.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.