Terugblik: Netwerkbijeenkomst Euroguidance in Zweden

Terugblik: Netwerkbijeenkomst Euroguidance in Zweden

Terugblik: Netwerkbijeenkomst Euroguidance in Zweden 2048 1536 Euroguidance


Terugblik | Netwerkbijeenkomst Euroguidance in Zweden

29-30 mei 2023

Op 29 en 30 mei 2023 vond er weer een Euroguidance Netwerkbijeenkomst plaats in Stockholm. Marit Schreurs en Eva-Maria waren aanwezig namens Euroguidance Nederland.

De ochtend van dag één stond in het teken van #EuropeanYearOfSkills. Er werden twee verschillende good practices gedeeld over hoe een ervaring die je bijvoorbeeld tijdens een studie of stage hebt opgedaan kan omzetten naar het pitchen van deze ervaring aan de hand van skills. De eerste presentatie ging over SkillMill, een digitale app voor loopbaanbegeleiding om de opgedane soft skills te ontdekken. Meer over deze app is te vinden op de Europese Euroguidance website. De tweede workshop ging over ELD-cards, een andere methode die een brug kan slaan tussen skills en opgedane ervaringen. Door middel van competentiekaarten kun je de acties van iemand omschrijven. Je kunt de kaarten gebruiken om feedback te geven of om zelf te evalueren.

In de middag werd er aandacht besteed aan de voorlopige resultaten van de stakeholder evaluatie. Alle data is op dit moment verzameld door middel van deskresearch, interviews en een survey. Tijdens een workshop is er met het Euroguidance netwerk gespard over hoe we deze behoeften van stakeholders kunnen omzetten naar acties. Welke kansen zien we? En wat kunnen we concreet doen? De laatste fase van het onderzoek is gericht op het analyseren van alle data en het schrijven van een rapport met concrete tips en kansen voor het netwerk aan de hand van de input van stakeholders.

Dag twee was gericht op het vervolg van Euroguidance. En werden activiteiten en publicaties van de verschillende werkgroepen gedeeld. Zo word er op 12 juni een Europass E-course gelanceerd voor loopbaanprofessionals in het Engels. De training is gefocust op hoe je Europass kan inzetten als loopbaanprofessional. Klik hier voor meer informatie over het webinar.

Het was een geslaagde bijeenkomst en weer inspirerend om met collega’s uit te wisselen over loopbaanbegeleiding in Europa.

Marit Schreurs

Projectleider
+31 (0)6-15592318

Eva-Maria Ternité

Projectmedewerker
+31 (0)6-12360498

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerd

  • Alles
  • Beleid
  • Berichten en blogs
  • Europese ontwikkelingen
  • Evenementen
  • Kennisbank
  • Nationale ontwikkelingen
  • Publicaties en onderzoek
Gefinancierd door de Europese Unie.

De hier geuite ideeën en meningen komen echter uitsluitend voor rekening van de auteur(s) en geven niet noodzakelijkerwijs die van de Europese Unie of het Europese Uitvoerende Agentschap onderwijs en cultuur (EACEA) weer. Noch de Europese Unie, noch het EACEA kan ervoor aansprakelijk worden gesteld.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.