Terugblik: Netwerkbijeenkomst Euroguidance in Praag

Terugblik: Netwerkbijeenkomst Euroguidance in Praag

Terugblik: Netwerkbijeenkomst Euroguidance in Praag 1900 1267 Euroguidance


Terugblik: Netwerkbijeenkomst Euroguidance

28 en 29 november 2022, Praag (Tsjechië)

Op 28 en 29 november 2022 vond er weer een Euroguidance Netwerkbijeenkomst plaats in Praag. Sven Derksen en Aniek Luyt waren aanwezig namens Euroguidance Nederland.

Op dag één werd onder andere de voorlopige resultaten van de stakeholder evaluatie gepresenteerd. Tot nu toe zijn de Euroguidance Centra bevraagd op hun activiteiten en stakeholders. Zo werd er gepresenteerd dat in de meeste Europese landen al een Bachelor- en Master opleiding loopbaanbegeleiding hebben. Hierin hebben wij in Nederland wel nog stappen te zetten. De volgende fase van de evaluatie bestaat uit interviews met stakeholders om zo inzichtelijk te krijgen wat de behoeften zijn vanuit het veld en hoe Euroguidance daar aan bij kan dragen. Als afsluiting van de dag werd er tijdens het World Café uitgewisseld over verschillende thema’s zoals communicatiestrategieën, Academia en ondersteuning van verenigingen voor loopbaanprofessionals.

Op dag twee werden er diverse presentaties gegeven, onder andere door vertegenwoordiging van EACEA en DG EMPL over de European Year of Skills. Er werd gebrainstormd over activiteiten die Euroguidance kan organiseren voor de European Year of Skills (2023). Main Task Groups gaven ook een presentatie over de activiteiten die zij hebben uitgevoerd sinds de laatste meeting in Parijs. Zo wordt begin volgend jaar een Europese training over Europass gelanceerd en lanceert de communicatiewerkgroep binnenkort een nieuwe huisstijl voor Euroguidance. Ook werden de laatste voorbereidingen getroffen voor de Euroguidance Conferentie die de volgende dag, op 30 november, plaatsvond.

 

Het was een geslaagde bijeenkomst en weer inspirerend om met collega’s uit te wisselen over loopbaanbegeleiding in Europa.

Aniek Luyt

Projectmedewerker
+31 (0)6-52856479

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerd

  • Alles
  • Berichten en blogs
  • Europese ontwikkelingen
  • Evenementen
  • Instrumenten en tools
  • Kennisbank
  • Nationale ontwikkelingen
  • Publicaties en onderzoek
  • Websites
Gefinancierd door de Europese Unie.

De hier geuite ideeën en meningen komen echter uitsluitend voor rekening van de auteur(s) en geven niet noodzakelijkerwijs die van de Europese Unie of het Europese Uitvoerende Agentschap onderwijs en cultuur (EACEA) weer. Noch de Europese Unie, noch het EACEA kan ervoor aansprakelijk worden gesteld.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.