Terugblik IAEVG-conferentie 2023 | Leven lang ontwikkelen als standaard

Terugblik IAEVG-conferentie 2023 | Leven lang ontwikkelen als standaard

Terugblik IAEVG-conferentie 2023 | Leven lang ontwikkelen als standaard 1900 900 Euroguidance


Terugblik IAEVG-conferentie 2023 | Leven lang ontwikkelen als standaard

28 – 30 juni 2023

De IAEVG-conferentie 2023 was een geslaagd en inspirerend evenement dat 700 loopbaanprofessionals van over de hele wereld samenbracht. Dit jaar vond de conferentie plaats in de prachtige stad Den Haag, georganiseerd door Noloc, ondersteund door Euroguidance en Open Universiteit. Het event bood een stimulerende omgeving voor de uitwisseling van kennis, inzichten, beleidsvraagstukken en best practices.
De conferentie voorzag in een uitgebreid programma met boeiende presentaties, interactieve workshops en levendige discussies. De sprekers van dit jaar waren vooraanstaande experts op het gebied van loopbaanontwikkeling en ze deelden waardevolle kennis en ervaringen met het publiek. Hieronder volgen enkele highlights.

In een panel discussie kwamen onderzoekers van de Open Universiteit Nederland en Oakland University bij elkaar met beleidsmakers (ministerie) en uitvoeringsinstantie Leerwerkloketten om in gesprek te gaan over hoe onderwijs, beleid en praktijk beter op elkaar te laten aansluiten. Dit gesprek zal na de conferentie worden voortgezet. We lichten even een aantal sprekers eruit:

 • Dr. Anna Smith gaf een inspirerende keynote speech. Ze presenteerde haar baanbrekende onderzoek naar de impact van digitale technologieën op de toekomst van werk en de implicaties hiervan voor loopbaanbegeleiding. Haar inzichten boden een dieper begrip van de uitdagingen en kansen die technologie met zich meebrengt.
 • Prof. Dr. Marinka Kuijpers liet verschillende perspectieven op loopbaanontwikkeling zien. Wat vraagt loopbaanbegeleiding van de overheid, het onderwijs, de werkgever en de persoon zelf? Zij  introduceerde het concept van de Agency Quotient (AQ) die wellicht een grotere invloed op de eigen loopbaanregie zou hebben dan een IQ.
 • Prof. Peter Weber sprak in zijn keynote over het belang van samenwerking van bedrijven en loopbaanprofessionals. We hebben meer kennis nodig van het veranderende werkveld en nieuwe loopbaanpatronen van mensen. Daarom dient de kennis over loopbaanbegeleiding toegankelijker te worden voor HRM en organisatieontwikkeling en omgekeerd.
 • Prof. Zhang Wei deelde zijn inzichten over de unieke uitdagingen en benaderingen van loopbaanbegeleiding in verschillende culturele contexten. Zijn presentatie bood waardevolle perspectieven en leidde tot boeiende discussies over het belang van culturele sensitiviteit in loopbaanbegeleiding.
 • Dr. Maria Lopez sprak over het belang van het creëren van een inclusieve en diverse benadering van loopbaanontwikkeling. Ze deelde praktische strategieën en best practices om gelijke kansen te bevorderen en barrières weg te nemen voor kwetsbare groepen.
 • Prof. John Thompson presenteerde zijn onderzoek naar de vaardigheden die nodig zijn in de 21e eeuw. Hij besprak de veranderende aard van werk en hoe loopbaanbegeleiders hun cliënten kunnen helpen om zich aan te passen en te gedijen in een snel veranderende arbeidsmarkt.
 • Sally Clarke vertelde aan de hand van een mooi persoonlijk verhaal én onderzoek hoe je een burn-out kunt herkennen en voorkomen voor een duurzame carrière.
 • Jos Akkermans gaf een boeiende presentatie over het belang van talentontwikkeling en het creëren van een duurzaam loopbaanbeleid. Hij besprak de uitdagingen waarmee organisaties en individuen worden geconfronteerd in een snel veranderende arbeidsmarkt en benadrukte het belang van continue ontwikkeling en aanpassing.
 • Onze ‘eigen’ Prinses Laurentien van Oranje-Nassau kwam een interessante lezing geven over laaggeletterdheid en de arbeidsmarkt.
 • Gedragsbioloog Patrick van Veen wist ons te boeien met advies aan organisaties over het oergedrag van werknemers. De basis voor zijn werk vormt onderzoek naar de overeenkomst tussen sociaal gedrag van apen en mensen in bedrijven.

Deze sprekers waren slechts enkele van de vele inspirerende experts die het podium deelden tijdens de IAEVG-conferentie 2023. Naast deze highlights waren er ook tal van andere presentaties, workshops en discussies die bijdroegen aan de rijke leerervaring van de deelnemers.

De conferentie bood ook uitstekende netwerkmogelijkheden, waar deelnemers konden verbinden met collega’s uit verschillende landen en vakgebieden. Deze interacties stimuleerden de uitwisseling van ideeën en de vorming van waardevolle samenwerkingsverbanden.

De geluiden van deelnemers van de IAEVG-conferentie 2023 zijn bijzonder enthousiast. Mensen zijn geïnspireerd en vol nieuwe ideeën voor hun eigen werk naar huis vertrokken. We kunnen het een geslaagd event noemen! We zijn dankbaar voor de mogelijkheid om samen met Noloc en de Open Universiteit deze conferentie te hebben mogen organiseren in ons thuisland.

Eva-Maria Ternité

Projectmedewerker
+31 (0)6-12360498

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerd

 • Alles
 • Beleid
 • Berichten en blogs
 • Europese ontwikkelingen
 • Evenementen
 • Kennisbank
 • Nationale ontwikkelingen
 • Publicaties en onderzoek
Gefinancierd door de Europese Unie.

De hier geuite ideeën en meningen komen echter uitsluitend voor rekening van de auteur(s) en geven niet noodzakelijkerwijs die van de Europese Unie of het Europese Uitvoerende Agentschap onderwijs en cultuur (EACEA) weer. Noch de Europese Unie, noch het EACEA kan ervoor aansprakelijk worden gesteld.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.