Tool | Loopbaankansen vergroten van studenten met een functiebeperking

Tool | Loopbaankansen vergroten van studenten met een functiebeperking

Tool | Loopbaankansen vergroten van studenten met een functiebeperking 1900 1267 Euroguidance


Loopbaankansen vergroten van studenten met een functiebeperking; handvatten voor de begeleiding in school en praktijk

Auteurs: Judith Klerks & Marinka Kuijpers

Goede begeleiding in het onderwijs en in de praktijk is van essentieel belang om loopbaankansen van jongeren met een beperking te vergroten. En dat is nodig ook. In Nederland hebben 120.000 jongeren tussen de 15 en 25 jaar een arbeidsbeperking door een chronische ziekte, lichamelijke of psychische aandoening of handicap. De werkloosheid onder mensen met een beperking is twee keer zo hoog als onder mensen zonder beperking; minder dan de helft heeft betaald werk. Jongeren met een psychische of lichamelijke handicap of chronische ziekte, hebben een kleinere kans om blijvend, duurzaam mee te doen in onze samenleving.

Inzichten uit dit project met betrekking tot de begeleiding van studenten met een beperking die stage lopen tijdens hun opleiding hebben betrekking op loopbaanleren, werknemersvaardigheden en communicatie over de beperking.

Klik hier om de Handreiking te downloaden

Marit Schreurs

Marit SchreursProjectleider mschreurs@cinop.nl +31 (0)6-15592318

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerd

  • Alles
  • Instrumenten en tools
  • Kennisbank
  • Websites
Gefinancierd door de Europese Unie.

De hier geuite ideeën en meningen komen echter uitsluitend voor rekening van de auteur(s) en geven niet noodzakelijkerwijs die van de Europese Unie of het Europese Uitvoerende Agentschap onderwijs en cultuur (EACEA) weer. Noch de Europese Unie, noch het EACEA kan ervoor aansprakelijk worden gesteld.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.