Tool | Europass ontwikkelt een lesmodule voor jongeren

Tool | Europass ontwikkelt een lesmodule voor jongeren

Tool | Europass ontwikkelt een lesmodule voor jongeren 1900 1267 Euroguidance


Ontdek het Europass platform met een lesmodule voor jongeren

Europass heeft een lesmodule ontwikkeld voor jongeren in het mbo en leerlingen in het vo. De lesmodule is een meerwaarde voor jongeren die bezig zijn met de oriëntatie en ontwikkeling van hun loopbaan. Deze module helpt jongeren namelijk om meer te leren in de oriëntatie van loopbaanontwikkeling en hoe het Europass platform daarin kan helpen. De lesmodule heeft twee doelen:

  1. Oriënteren van de loopbaanontwikkeling en Europass
  2. Verkennen en verdiepen van mijn Europass profiel

Europees platform voor loopbaan en opleiding

Europass is het Europese platform voor loopbaan en opleiding. Hierop vind je online hulpmiddelen en informatie om je te helpen elke stap in je leer- en loopbaan te zetten. Als jongere kan je het Europass profiel als portfolio gratis je leven lang gebruiken om zo loopbaanmogelijkheden binnen Nederland en Europa te vergroten. Daarnaast is Europass onafhankelijk en Europees. In alle Europese landen wordt het Europass gebruikt, hierdoor is het internationaal uitwisselbaar en stimuleert het de mobiliteit van de jongeren.

Gratis lesmodule via europass.nl/leren

In de lesmodule leert de jongeren de verschillende onderdelen van de Europass en hoe deze te gebruiken in jouw loopbaan. Je krijgt daarnaast inzicht in hoe je een CV en een sollicitatiebrief kunt maken. En ook hoe je diploma’s veilig kunt bewaren en delen. De lesmodule is gratis te downloaden en bestaat uit PowerPointpresentaties, een docentenhandleiding en een werkblad voor de jongeren. Afhankelijk van de behoeften kun je de module flexibel en vrij inzetten, omdat het niet is gekoppeld aan vakken. Wat betreft de tijdsbesteding is de module ontworpen in 2 delen die maximaal in een uur of korter te volgen zijn.

De lesmodule is ontwikkeld met medewerking van BiOND, de vakvereniging voor begeleiders in het vo- en mbo-onderwijs: BiOND – Wat is BiOND?

Wil jij de lesmodule downloaden voor de jongeren die jij lesgeeft?

Ga naar de website

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerd

  • Alles
  • Instrumenten en tools
  • Kennisbank
  • Websites
Gefinancierd door de Europese Unie.

De hier geuite ideeën en meningen komen echter uitsluitend voor rekening van de auteur(s) en geven niet noodzakelijkerwijs die van de Europese Unie of het Europese Uitvoerende Agentschap onderwijs en cultuur (EACEA) weer. Noch de Europese Unie, noch het EACEA kan ervoor aansprakelijk worden gesteld.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.