Webinar | Wat is de relatie tussen (studenten)welzijn, zingeving en loopbaanbegeleiding?

12 december @ 14:00 - 15:30
Laden Evenementen
Vier studenten slaan de handen in een. Tekst in beeld: De relatie tussen (studenten) welzijn, zingeving en loopbaanbegeleiding.

(Studenten)welzijn & Loopbaanbegeleiding

Er zijn de laatste jaren veel zorgen over het welzijn van studenten in Nederland. De studententijd wordt vaak gezien als een hele mooie, maar tegelijkertijd ook stressvolle levensfase. Het mentaal welbevinden van studenten – veerkracht, positieve mentale gezondheid en levenstevredenheid – lijkt niet altijd goed in balans. Loopbaanbegeleiding kan op verschillende manieren bijdragen aan welzijn.  

In een onderzoeksverkenning bestudeerden we de relatie tussen (studenten)welzijn, zingeving en loopbaanbegeleiding. We doken de wetenschappelijke literatuur in en schetsen een beeld van wat er bekend is over de relatie tussen loopbaanbegeleiding en welzijn, studentenwelzijn en zingeving. Ook kijken we naar de manier waarop (studenten)welzijn in een aantal andere Europese landen aandacht krijgt in LOB. Daarnaast gaan we in op de praktijk: we lichten praktijkvoorbeelden van initiatieven in verschillende Europese landen uit, waarin de koppeling wordt gelegd tussen studentenwelzijn en loopbaanbegeleiding.  

Uit deze verkenning blijkt onder andere dat loopbaanbegeleiding op verschillende manieren bij kan dragen aan welzijn. Specifiek voor studenten en jongeren lijkt loopbaanbegeleiding bij te dragen aan de start van een duurzame loopbaan en het verminderen van jeugdwerkloosheid. Dit is belangrijk, aangezien jeugdwerkloosheid negatieve gevolgen kan hebben voor iemands positie op de arbeidsmarkt en mentale gezondheid.  

Wil je meer weten? De verkenning wordt naar verwachting einde van het jaar gepubliceerd. Neem deel aan het webinar en wees als eerste op de hoogte van de verkregen inzichten! Deelnemers van het webinar ontvangen de verkenning direct in hun mailbox. 

Webinar

Op dinsdag 12 december tussen 14:00 – 15:30 organiseren we een interactief webinar waarin we de uitkomsten presenteren en met elkaar in gesprek gaan over voorbeelden uit de praktijk. Het webinar is interessant voor loopbaanprofessionals in het mbo, hbo en wo. Om je aan te melden dien je onderstaand formulier in te vullen. Enkele dagen voor het webinar ontvang je per e-mail de praktische informatie met de MS Teams link. Deelname aan het webinar is kosteloos.  

  Nieuwsbrief

  Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

  Minne Bakker

  Projectleider a.i.
  +31 (0) 6-21374678

  Daniëlla van Uden

  Projectmedewerker
  +31 (0)6-54675780

  Gegevens

  Datum:
  12 december
  Tijd:
  14:00 - 15:30

  Locatie

  Online

  Organisator

  Euroguidance Nederland

  Deze website is gefinancierd met subsidie van de Europese Commissie.

  De Commissie kan niet aansprakelijk worden gesteld voor het gebruik van de informatie die erin is vervat.

  We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.