European lifelong guidance conference

31 mei - 1 juni
Laden Evenementen
Stockholm

European lifelong guidance conference

Er is veel gebeurd sinds het laatste Zweedse EU-voorzitterschap in 2009, vooral op het gebied van onderwijs en arbeidsmarkt en de relatie daartussen. We hebben een snel veranderende arbeidsmarkt als gevolg van technologische ontwikkelingen, demografische trends en een wereldwijde energiecrisis op de hielen van de COVID-19-pandemie. We bevinden ons ook in een onderwijswereld waarin van het individu wordt verwacht dat het voortdurend nieuwe vaardigheden aanleert in een levenslang perspectief. De vergroening van de economieën brengt nieuwe behoeften inzake loopbaan en vaardigheden met zich mee en een onzekere wereld heeft gevolgen voor de individuele loopbaanbeslissingen.

Doel van de conferentie

De conferentie wil de “nieuwe gebieden voor loopbaanbegeleiding” bespreken – hoe de voorwaarden voor levenslange begeleiding zijn veranderd en hoe loopbaanbegeleiding op nieuwe manieren en voor nieuwe doelgroepen wordt vormgegeven. Het doel is ook te onderzoeken wat deze veranderingen betekenen voor het begeleidingsberoep, voor beleidsontwikkeling en voor de inhoud van begeleidingspraktijken.

Gezamenlijke visie, gezamenlijke regeling

Investeren in loopbaanbegeleiding (Cedefop; Europese Commissie; de ETF; ILO; OESO, UNESCO 2019; herzien in 2021) dient als overkoepelend instrument voor belangenbehartiging voor de conferentie. Hierin delen de Inter-Agency Career Guidance Working Group (CGWG) hun gezamenlijke visie op de strategische rol van loopbaanbegeleiding in onze veranderende wereld. De basiskenmerken van een effectief en efficiënt loopbaanbegeleidingssysteem worden belicht. Het Erasmus+ programma, met zijn steun voor inclusie, vormt een ander belangrijk kader voor de conferentie.

De conferentie wordt gezamenlijk georganiseerd door de Zweedse Raad voor Hoger Onderwijs, het Nationaal Agentschap voor Onderwijs en het Nationaal Arbeidsbureau. Cedefop en de Zweedse vereniging van begeleiders zijn partners. De data van de conferentie vallen samen met de jaarlijkse netwerkbijeenkomsten van zowel het Euroguidance Network (29-30 mei) als het CareersNet van Cedefop (1 juni ’s middags).

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Aniek Luyt

Projectmedewerker
+31 (0)6-52856479

Marit Schreurs

Projectmedewerker
+31 (0)6-15592318

Eva-Maria Ternité

Projectleider
+31 (0)6-12360498

Deze website is gefinancierd met subsidie van de Europese Commissie.

De Commissie kan niet aansprakelijk worden gesteld voor het gebruik van de informatie die erin is vervat.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.