ECIO-congres | De Staat van Inclusief Onderwijs

28 november
Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
Acht elementen in een groene waaier

De Staat van Inclusief Onderwijs

Ruimte voor talentontwikkeling, een veilig studieklimaat en succesvol de opleiding doorlopen, zijn bepalende ingrediënten voor een gelijk speelveld voor álle studenten. Oftewel inclusief toegankelijk onderwijs met diversiteit als norm, van de studiekeuze tot aan een passende baan op de arbeidsmarkt. Uit diverse onderzoeken blijkt dat nog steeds veel studenten met een ondersteuningsvraag belemmering ervaren tijdens hun studieloopbaan. Met het congres willen we inzicht geven in wat goed gaat en waar verbeterkansen liggen voor een inclusieve onderwijsaanpak.

Inclusief onderwijs

Voor inclusief onderwijs richten wij ons op acht bepalende elementen waarbij gelijkheid, autonomie, participatie en toegankelijkheid centraal staan. Deze elementen zijn in lijn met de doelen van het VN-verdrag; een onderwijsaanpak dat beschikbaar, toegankelijk, aanvaardbaar en aanpasbaar is. Dit vraagt om betrokkenheid en verantwoordelijkheid van jou als professional. Maar hoe pak je dat aan? Hoe zorg je voor een toekomstbestendige onderwijsaanpak? Hoe houd je toegankelijkheid op de agenda? Hoe voorkom je onnodige studieachterstand?

Het programma

Met een divers programma, waaronder interactieve sessies, lichten we perspectieven uit vanuit onderwijs, overheid en arbeidsmarkt. We zoomen in op de actualiteit en richten ons op toekomstbestendig onderwijs. Onderwijs dat meebeweegt met verdere digitalisering en flexibilisering, waarbij de behoefte van de student centraal staat. Inspirerende gastsprekers, zowel (onderwijs)professionals als ervaringsdeskundige studenten, nemen je mee in hun strategieën en ideeën om inclusief onderwijs en studentenwelzijn vorm te geven. We lichten best practices uit waarop we kunnen voortbouwen. Met ook handvatten voor directe praktijktoepassing en het op de agenda houden binnen je onderwijsinstelling. Kortom: we maken samen de staat op van inclusief onderwijs.

Locatie

Cursus- en vergadercentrum Domstad Utrecht
Nederland

Organisator

Expertisecentrum Inclusief Onderwijs (ECIO)
Bekijk de site van Organisator
Deze website is gefinancierd met subsidie van de Europese Commissie.

De Commissie kan niet aansprakelijk worden gesteld voor het gebruik van de informatie die erin is vervat.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.