BiOND congres 2022 – voor begeleiders die verder gaan!

7 april
Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
header-eg-01

Op donderdag 7 april 2022 organiseren wij het eerste BiOND congres in het Utrechtse Beatrix Theater. BiOND viert haar totstandkoming met een evenement voor alle leerlingbegeleiders die de vereniging rijk is. Zorgcoördinatoren, decanen, adviseurs passend onderwijs en mentoren; voor iedereen valt er iets te leren en te ontdekken. Ook leerlingbegeleiders die (nog) geen lid zijn, heten wij uiteraard van harte welkom!

Programma en sprekers

Als begeleider zet je vaak net een stap extra voor je leerling, en dat is dan ook het thema van dit congres. De vereniging gaat dit jaar zelf ook een stap verder, een stap die we vieren met een feestelijke en prikkelende programmering. Zo verzorgt theatergezelschap Stantepe een grand opening in de theaterzaal. Vervolgens neemt Jason Frederick van Eunen je mee in de wereld van nieuwsgierigheid – een onmisbare kwaliteit voor elke onderwijsprofessional. Nicolaas Veul, die als documentairemaker en leraar zijn ervaringen deelt uit de tv-serie 100 dagen voor de klas, sluit de dag af.

Workshops en activiteiten

BiOND wil niet alleen inspireren; we willen je uiteraard ook informeren en professionaliseren met actuele kennis in en rondom je vakgebied. Daarom hebben we een selectie gemaakt van 22 workshops uit het werkveld. Ontvang up-to-date informatie over inclusief onderwijs en de nieuwe leerweg, ervaar hoe interprofessioneel handelen voor jou werkt of kies voor een tekenworkshop. Ook is er een workshop over keuzestress onder jongeren en de wijze waarop je als begeleider ondersteuning kunt bieden. Daarnaast kunnen congresgangers een workshop volgen over ‘interprofessioneel handelen’. De workshop stelt je in staat om efficiënter en prettiger met je collega’s samen te werken. Verder kunnen aanwezigen naar een workshop over het hoger onderwijs. Deze bijeenkomst verschaft je meer inzicht in het hoger onderwijs waardoor je jongeren meer toekomstperspectieven kunt bieden. Kun je niet kiezen? Dan is de workshop over keuzestress of de proeverij misschien iets voor jou! Als je geen workshop wilt volgen kun je genoeg andere dingen doen. Je vindt in elk hoekje wel iets: een fotobooth, een wandeling in de schoenen van een ander, een informatiemarkt en natuurlijk goede koffie!

Praktische informatie

Bij de aankoop van een kaartje kun je je voorkeur voor workshops doorgeven. Doe dit zo snel mogelijk, want vol is vol. Wij proberen je zo veel mogelijk bij je eerste keuzes in te delen. Vanzelfsprekend doen we er alles aan om je bezoek op 7 april zo veilig mogen te laten verlopen. We houden de laatste maatregelen en ontwikkelingen omtrent corona nauwgezet in de gaten en volgen te allen tijde de richtlijnen van het RIVM.

Meer informatie

Meer informatie over sprekers, workshops, informatiemarkt en locatie vind je op de website van BiOND. Klik hier.

Gegevens

Datum:
7 april
https://www.biond.nu/congres-2022

Organisator

BiOND begeleiders in onderwijs
E-mail:
https://www.biond.nu/home
Deze website is gefinancierd met subsidie van de Europese Commissie.

De Commissie kan niet aansprakelijk worden gesteld voor het gebruik van de informatie die erin is vervat.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.