Instrumenten

Hoe geef jij vorm aan je levensloopbaan?

Word loopbaancompetent met het loopbaankompas. De vijf loopbaancompetenties helpen daarbij
Door het ontwikkelen van loopbaancompetenties krijgt de jongere meer inzicht in zichzelf als professional en ontwikkelt hiermee een beeld van welk werk en werkomgeving het beste past.

Aan de slag!

Voor zowel de jongere als de begeleider zijn handreikingen samengesteld voor het begeleiden van studenten bij het vormgeven van hun levensloopbaan. Het loopbaanpakket bestaat uit reflectiekaartjes met de vijf loopbaancompetenties, een stappenplan voor de begeleider en een poster met het loopbaankompas. Het materiaal is gratis op te vragen via euroguidance@cinop.nl

* De jongere (student)
Download hieronder de loopbaancompetenties met reflectievragen,  indicatoren en een toelichting. Deze indicatoren dienen enkel om een beter begrip te krijgen van de loopbaancompetenties en zijn niet bedoeld als afvinklijst.
* de loopbaanbegeleider (docent, decaan)
Een loopbaangesprek voeren. Hoe pak je dat aan? Download het stappenplan met vragen die je helpen bij het begeleiden van studenten bij het vormgeven van hun levensloopbaan.Interesse in een training over het voeren van loopbaangesprekken?

CINOP biedt trainingen op maat aan op het gebied van loopbaangesprekken voeren. Wat kunt u van ons verwachten? Inspiratie, praktijkgerichte opdrachten om te oefenen, persoonlijke feedback en tools om ook na de training zelf in te zetten tijdens het voeren van loopbaangesprekken. Individuele observaties en feedback behoren tot de mogelijkheden. 

Loopbaanmat

Eerder ontwikkelde CINOP een loopbaanmat. Meer informatie vind je hier. Deze mat is nog in beperkte mate verkrijgbaar (Engelse en Nederlandse variant).


LOB-scan voor het vmbo, havo/vwo en mbo

In 2018 is een nieuwe, geactualiseerde LOB-scan ontwikkeld voor zowel vmbo, havo/vwo als mbo. Doel van de LOB-scan is om als school of opleiding zicht te krijgen hoe het met lob staat. De LOB-scan stelt vragen over verschillende onderwerpen van LOB en is een instrument om met elkaar in gesprek te gaan en te kijken waar de school op LOB-gebied staat. Op basis van de scan-uitkomsten kan dan samen bepaald worden welke stappen de school of opleiding nog wil of moet zetten.
 
Top