Instrumenten

Wat is Europass?

Vijf documenten om vaardigheden en kwalificaties eenvoudig en duidelijk te kunnen uitleggen in Europa.
Twee documenten zijn vrij toegankelijk: 
  1. Met het Curriculum vitae kunt u uw vaardigheden en kwalificaties duidelijk en gemakkelijk weergeven. U kunt uw eigen cv online maken met behulp van uitleg of het sjabloon. U kunt er ook de voorbeelden en de instructies downloaden. 
  2. Het Taalpaspoort is een zelfbeoordelingsinstrument voor taalvaardigheden en -kwalificaties. U kunt uw eigen Taalpaspoort online maken met behulp van uitleg of het sjabloon. U kunt er ook voorbeelden en instructies downloaden. 

Drie documenten worden uitgegeven door bevoegde instanties op het gebied van onderwijs en opleiding: 
  1. De Europass Mobiliteit is een verslag over de kennis en vaardigheden die in een ander Europees land verworven werden. 
  2. Het Certificaatsupplement beschrijft de kennis en vaardigheden van mensen die een certificaat van beroepsonderwijs of –opleiding hebben. Het voegt informatie toe aan het officiële certificaat, dat daardoor gemakkelijker te begrijpen is, vooral in het buitenland. 
  3. Het Diplomasupplement beschrijft de kennis en vaardigheden van afgestudeerden van instellingen voor hoger onderwijs. Het voegt informatie toe aan het officiële diploma, dat daardoor gemakkelijker te begrijpen is, vooral in het buitenland.
 
Top