Instrumenten

Pathfinder voor vluchtelingen

Tool voor vluchtelingen om zich te oriënteren op het mbo of het ho.

Pathfinder biedt gebundelde informatie over taalonderwijs, studiefinanciering, studiekeuze, taalschakeltrajecten en diplomawaardering.


Voor wie?

Onderwijsinstellingen en andere organisaties zoals gemeentes, kunnen de online tool inbouwen op hun eigen websites en eventueel aanvullen met extra informatie. Zo kunnen vluchtelingstudenten op verschillende plekken dezelfde actuele en betrouwbare informatie vinden.
 

Informatie op maat

Met het beantwoorden van drie vragen krijgt de vluchtelingstudent de relevante informatie. De vragen hebben betrekking op het hebben van een Nederlands identiteitsdocument of verblijfsvergunning, het hebben van een diploma en de voorkeur voor een onderwijsniveau. De tool is beschikbaar in het Nederlands, Engels en het Arabisch.


Samenwerking

De online tool is gerealiseerd door EP-Nuffic en Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF, in samenwerking met het onderwijsveld, DUO, UWV, SBB, Studielink, ITTA en de MBO Raad.


 

Meer informatie

Voor meer informatie over de tool of ondersteuning bij de implementatie kunt u terecht bij EP-Nuffic via pathfinder@nuffic.nl

 

Bron: MBO Raad

 
Top